Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα; Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα; Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Η ερώτηση φαίνεται ότι πρέπει να έχει μία απλή απάντηση, μία συγκεκριμένη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνετε καθημερινά για να καταπολεμήσετε την αφυδάτωση. Αλλά ο ρυθμός και ο τρόπος με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα προσλαμβάνει και εκκρίνει νερό, δεν είναι τόσο καθολικό όσο θα περίμενε κανείς. Μελετώντας περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που ζουν σε 23 χώρες και ηλικίας από 8 ημερών έως 96 ετών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ροή του νερού στο σώμα ενός ατόμου ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τους φυσικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες του ατόμου.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Science στις 24 Νοεμβρίου, υποδηλώνουν ότι η ιδέα ότι ένα άτομο θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνει οκτώ ποτήρια νερού 8 την ημέρα δεν είναι μία ενιαία λύση για τη μέγιστη ενυδάτωση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ηλικίας 20 έως 30 ετών και οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 55 ετών είχαν τον υψηλότερο κύκλο εργασιών νερού. Αυτοί οι αριθμοί διέφεραν σημαντικά ανάλογα με την υγρασία, το υψόμετρο, το γεωγραφικό πλάτος και τους φυσιολογικούς παράγοντες, όπως το αν ένα άτομο ήταν αθλητικό.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες, η χαμηλή κατανάλωση νερού ήταν κατά μέσο όρο περίπου 1 έως 1,5 λίτρο την ημέρα και η υψηλή κατανάλωση ήταν κατά μέσο όρο περίπου 6 λίτρα την ημέρα.